سنتز سبز نانو ذرات طلا در گیاه یونجه در شرایط درون شیشه

سنتز سبز نانو ذرات طلا در گیاه یونجه در شرایط درون شیشه

مرضیه کشاورزی ۱، داریوش داودی ۲، شهرام پورسیدی ۱، فرانک روزبه ۳، سهیلا تکلو ۴، معصومه نوروزی ۲
 ۱٫ دانشگاه شهید باهنر کرمان
 ۲٫ پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
 ۳٫ مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند
۴٫ پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده
یکی از جنبه های مهم نانوتکنولوژی، تولید نانوذراتی با اشکال، اندازه ها و ترکیبات شیمیایی متفاوت می باشد. اگرچه روش های شیمیایی و فیزیکی مناسبی برای تولید این نانوذرات به شکل معین و خالص وجود دارند اما این روش ها معمولأ به عنوان روش های پرهزینه و آلوده کننده محیط زیست قلمداد می شوند. در این تحقیق بیوسنتز نانوذرات طلا در گیاه یونجه بررسی شد. گیاهچه های یونجه در شرایط این ویترو در معرض محلول تتراکلرو اوریت باغلظت های متفاوت قرار داده شدند. پس از ۷۲ ساعت، نمونه گیری و استخراج آبی عصاره برگ و ریشه و ساقه به صورت مجزا انجام شد. نتایج حاصل از طیف سنجی ماوراء بنفش -مرئی با اوج جذب ۵۴۰
نانومتر نشان داد که گیاه یونجه در حضور غلظت دو میلی مولار یون های طلا و در مدت ۷۲ ساعت قادر به تشکیل و تجمع نانوذرات پایدار طلا در بافت های متفاوت خود می باشد. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی، پراش پرتوایکس و تفرق دینامیکی نور لیزر نشان داد که نانوذرات تولید شده کریستالی بوده و میانگین اندازه جمعیت حدود ۸۵ نانومتر می باشد. از آنجا که روش سنتز بیولوژیکی فاقد فرآوردههای فرعی سمی است از نظر زیست محیطی ایمن تر از روشهای دیگر سنتز نانوذرات میباشد.

نوشتهٔ پیشین
نانو بیوتکنولوژی و کاربرد آن در تولید گیاهان دارویی و متابولیت های ثانویه
نوشتهٔ بعدی
بررسی اثر نانو منیزیوم به صورت محلول پاشی بر رشد رویشی و زایشی ژربرا رقم Antibes در محیط گلخانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست