محلول ترکیبی (ZFM) برای مقابله با بیماری سفید شدگی انار در استان مرکزی تولید شد.

مقابله با سفید شدگی انار

محلول ترکیبی (ZFM) برای مقابله با بیماری سفید شدگی انار در استان مرکزی تولید شد.

مقابله با سفید شدگی اناربه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون تحقیق و توسعه شرکت فناور نانو پژوهش مرکزی گفت: محلول ترکیبی (ZFM) در راستای رفع بیماری سفید شدگی انار ( آریل) ،  با انجام سه سال کار کارشناسی بر روی درختان میوه انار تولید شد.

نصیری مقدم افزود: این محلول با برخورداری از ترکیب متعادل سه عنصر مهم آهن، روی و منگنز می تواند در بدترین شرایط محیطی نیاز گیاه به این عناصر را رفع کند.

وی گفت :  با استفاده از این محلول علاوه بر رنگ آوری و مقابله با بیماری سفید شدگی انار، از سرمازدگی و ریزش میوه از درختان باغ ها نیز جلوگیری می شود و افزایش محصول در باغ ها  و اراضی زراعی از ویژگی های استفاده آن است.

معاون تحقیق و توسعه شرکت فناور نانو پژوهش مرکزی گفت : استفاده از این محلول در محصولات زراعی از جمله گندم افزایش ۱۰ درصد این محصول را در واحد سطح به همراه دارد.

نصیری مقدم افزود: بهره گیری از این محلول به مدت ۲ سال در یکی از باغ های انار استان لرستان که به بیماری سفید شدگی مبتلا بود و از محصولات این باغ تنها برای اسانس گیری بهره گیری می شد ، رفع این بیماری و زمینه صادرات محصولات این باغ را به همراه داشت.

وی گفت :  با توجه به تغییرات آب و هوایی و سرمای ناگهانی در کشور ، استفاده از این محلول تولیدی می تواند محصولات زراعی و باغی را  در برابر سرما بیمه کند.

معاون تحقیق و توسعه شرکت فناور نانو پژوهش مرکزی گفت: باغ هایی  که از کود ZFM در زمان  متورم شدن جوانه و بعد از ریزش گل استفاده کنند از سرمازدگی مصون می شوند.

سطح باغ های  انار استان،  ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار است که ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار آن در شهرستان ساوه است و ۴۰۰ هکتار نیز در شهرهای محلات دلیجان و تفرش است.

سطح زیر کشت انار در کشور ۸۹ هزار هکتار است که متوسط عملکرد تولید انار در کشور ۱۳ تن در هکتار است.

 

نوشته‌های پیشین
فناوری نانو چیست؟
نوشته‌ی بعدی
نقش عنصر منگنز در گیاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست