همانطور که میدانید علوم و فناوری نانو در بسیاری حوزه ها وارد شده و توان بهبود خواص مواد و ایجاد بهینگی آن در عملکرد ساختار ها، مواد و ابزار ها باعث ایجاد شرایط مناسب برای این علم در جهت ورود به حوزه های متفاوت میباشد. صنایع غذایی و کشاورزی دو حوزه ای هستند که در آینده با تاثیر علوم و فناوری نانو بر آن میتوان شاهد بسیاری از پیشرفتها در جهت بهینگی کشاورزی و مدیریت منابع غذایی بود. صنایع غذایی با تعریف صنعت های مرتبط با مواد غذایی عموما به بهینگی، نظارت و ایجاد شرایط مناسب مصرف و مدیریت منابع غذایی باعث کاهش هدر رفت مواد غذایی تولید شده، بهینگی مواد غذایی، مدیریت حوزه های نگه داری و بسته بندی، سالمت غذا، بهبود رنگ و طعم و ارزش غذایی و فرایند های تولید و فراوری غذایی و … باشد. به عالوه میتوان به حوزه کشاورزی اشاره کرد که در تولید اولین زنجیره ها و محصوالت مربوط به صنایع غذایی نقش اساسی دارند. صنعت کشاورزی به صورت عمومی میتواند به حوزه هایی مانند تولید گیاهان خوراکی و یا دارای مصرف صنعتی در مقیاس انبوه، شیالت و پرورش ماهی، دامداری و تولید اقالم مصرفی گوشتی و یا لبنی تقسیم گردد که مثال هایی از کاربرد علوم و فناوری نانو در موارد زیر مطرح خواهند شد.
کاربرد های فناوری نانودر کشاورزی
جستجو
Bioumik
بیومیک کامل ترین کود بیولوژیک است که ترکیبی از 5 گروه مواد می باشد.
میکروارگانیسم های مفید تثبیت کننده ازت و حل کننده فسفات عناصر ریز مغذی آهن، روی، منگنز، منیزیم، مولیبدن و کلسیم نانو کلات آهن و روی ترکیبات هیومیکی و فولویک اسید انواع اسیدهای آمینه این کود دامنه وسیعی از محصولات زراعی، باغی و زینتی را در برمی گیرد. این کود قادر است در شرایط محیطی نظیر شوری و خشکی اثربخشی مناسبی داشته باشد.
اطلاعات بیشترویژه سیب زمینی
ویژه سیب زمینی
مصرف این کود موجب افزایش توسعه ریشه و افزایش تعداد غده و همچنین افزایش وزن غده، افزایش مقاومت به آفات و بیماری ها میگردد. این کود نیاز گیاه را به عناصر ریز مغذی آهن و روی و منگنز مرتفع می سازد.این کود موجب افزایش حاصلخیزی خاک و بهبود رشد گیاه می گردد.
اطلاعات بیشتر