فروت ست درختان میوه

چه عناصری برای تغذیه پس از برداشت (فروت ست) باید استفاده شود؟

طبق مطالعات انجام شده توسط محققین علم تغذیه گیاهی، درختان میوه برای تقویت جوانه های بارده به تمامی عناصر ماکرو و میکرو نیاز دارند و تغذیه گیاه با چند عنصر خاص کاملا غیر منطقی و غیر علمی می‌باشد. البته بعضی از عناصر از اهمیت بیشتری برخوردار هستند این بدان معنی نیست که سایر عناصر نیاز نباشد. درختان زمانی رشد اولیه و فروت ست مطلوبی خواهند داشت که جوانه ها هیچگونه کمبودی از هیچکدام از عناصر نداشته باشند.

نیتروژن مهمترین عنصری است که جوانه ها باید قبل از ریزش برگ دریافت کنند. چون مسلما درخت به دلیل فعالیت اندک ریشه در اوایل بهار نخواهد توانست این نیاز بالا را تامین کند، در نتیجه اندازه میوه ها و عملکرد نهایی به شدت افت خواهد کرد.
کلسیم عنصری است که در ساختار دیواره سلولی نقش کلیدی دارد و در کمبود این عنصر رشد سلولی به شدت افت خواهد کرد و موجب ریز بودن میوه ها خواهد شد. همچنین این عنصر به واسطه اینکه عنصر اصلی در پیغام رسانی و سیگنالینگ است، در ذخیره سازی عناصر در جوانه ها نقش مهمی دارد.
فسفر از جمله عناصری است که در زمان ذخیره سازی عناصر درون جوانه ها غلظت آن از غلظت فسفر در برگ بیشتر میشود و این نشان دهنده نیاز شدید به فسفر در رشد اولیه گل و میوه است. فسفر اصلی ترین عنصر برای تامین نیاز انرژی گیاه برای انواع فعالیت های درون سلولی است.
پتاسیم یک عنصر سیگنالینگ برای انتقال قند درون گیاه است. پس از برداشت میوه انتقال قند از برگ ها به جوانه ها بسیار اهمیت پیدا میکند و به دلیل اینکه برگ رو به پیری میرود باید این انتقال سریعتر انجام بگیرد. اینجاست که محلول پاشی پتاسیم اهمیت بالایی پیدا میکند.
آهن از جمله عناصری است که به دلایل مختلف جذب آن توسط ریشه با مشکل مواجه میشود و برگ ها دچار کمبود میشوند. از طرفی فعالیت ریشه در اوایل بهار پایین است و این کمبود آهن را دو چندان میکند. این کمبود آهن و نیتروژن است که در زمان شروع تشکیل میوه (فروت  ست) باعث رنگ پریدگی و زردی برگ ها می شود. پس قطعا باید در سال قبل این عنصر در جوانه ها ذخیره شود تا از بروز این مشکلات جلوگیری شود.
بور یک عنصر کم مصرف در گیاه است. این عنصر در زمان تشکیل لوله گرده اهمیت بیشتری نسبت به سایر مراحل پیدا میکند. این به این معنی نیست که باید مقدار بسیار بالایی مصرف شود چرا که در هر صورت این یک عنصر ریزمغذی است و باید حد پایین آن رعایت شود و مقادیر بالای آن مشکلات بزرگتری را به همراه دارد. همانطور که گفته شد این عنصر نیز باید پس از برداشت میوه در داخل جوانه ها ذخیره شود.
روی نیز همانند بور از عناصر ریزمغذی محسوب می‌شود که اهمیت آن در زمان فروت ست بیشتر میشود. این عنصر در تولید کلروفیل و فعالیت برخی آنزیم ها و عملکرد هورمون اکسین نقش دارد. در صورتی که روی در جوانه ها ذخیره سازی نشود در اوایل بهار کمبود این عنصر اتفاق خواهد افتاد. کمبود روی به علت کاهش تولید کلروفیل و کاهش فعالیت هورمون اکسین باعث کوچک ماندن برگ‌ها میشود. که قطعا برگ‌های کوچک نخواهند توانست فتوسنتز مطلوبی برای تولید میوه ایده آل داشته باشند.
منیزیم مولکول مرکزی کلروفیل (عامل رنگ سبز برگ) است. بدون آن، فتوسنتز نمی تواند رخ دهد. دیگر نقش‌های مهم و مؤثر منیزیم عبارت‌اند از: انتقال انرژی، شکل گیری دیواره سلولی، سنتز پروتئین، نشاسته و روغن. این ها دلایل محکمی برای مصرف این عنصر در زمان پس از برداشت است.

نوشته‌های پیشین
گزارش تصویری از نمایشگاه نهاده های کشاورزی مهر ماه ۹۸
نوشته‌ی بعدی
حضور بیوزر در نمایشگاه تخصصی شیلات و کشاورزی قائمشهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست