پی اچ (pH) خاک و عوامل کنترل کننده آن

آب و هوا اثر قابل توجهی بر خصوصیات خاک دارد. بارندگی و درجه حرارت، شدت آبشویی و هوادیدگی کانی­ها را کنترل می­کنند و بنابراین تأثیر عمده­ای بر ویژگی­های شیمیایی خاک­ها به ویژه اسیدیته، قلیائیت و شوری دارند. پیامد آبشویی خاک­ها ایجاد اسیدیته خاک است، در حالی­که قلیائیت بیشتر در مناطق خشک به وجود می­آید. در یک منطقه، شدت اسیدی شدن خاک بستگی به ورود اسیدیته از طریق پوشش گیاهی، زیتوده میکروبی، اتمسفر و قابلیت انحلال کانی­های اولیه در برابر باران­های اسیدی دارد. از سوی دیگر، ایجاد قلیائیت در خاک به مواد مادری، پوشش گیاهی و هیدرولوژی منطقه بستگی دارد. آهک دادن به خاک، روند طبیعی اسیدی شدن خاک را تغییر می‌دهد، در­حالی­که کشت درختان سوزنی برگ، ممکن است شدت اسیدی شدن را افزایش دهد. آبیاری خاک­ها در مناطق خشک اگر با دقت صورت گیرد، روند قلیائی شدن خاک را کاهش می­دهد، اما تجربه نشان داده است که اغلب این اتفاق رخ نمی­دهد. در مقیاس وسیع­تر، آلودگی اتمسفری، اسیدیته ورودی را افزایش می­دهد و گاز­های گلخانه­ای نیز به دلیل تغییر آب و هوا، بر اسیدی شدن خاک تأثیر دارند. بنابراین، نحوه مدیریت خاک­ها توسط انسان تعادل این عوامل را تغییر می­دهد.

نوشته‌های پیشین
تاثیر نانو کود بیولوژیک بیوزر بر روی برخی از صفات سیب زمینی رقم آگریا
نوشته‌ی بعدی
گزارش تصویری نمایشگاه کشاورزی اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست